Vlucht Geannuleerd

Indien je vlucht geannuleerd is, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een compensatie. Het recht op compensatie is afhankelijk van wanneer je op de hoogte bent gebracht van de annulering en wanneer je daadwerkelijk bent gearriveerd op de eindbestemming indien een vervangende vlucht is aangeboden. De hoogte van de compensatie is onder andere afhankelijk van de vluchtafstand. 

Claim Nu

 

Hoogte compensatie

Voor alle vluchten van 1.500 of minder kilometer geldt een bedrag van € 250,-. 

Voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer en voor alle andere vluchten tussen 1.500 en 3.500 kilometer geldt een bedrag van € 400,-.

Voor alle vluchten meer dan 3.500 kilometer geldt een bedrag van € 600,-.

 

 

Recht op compensatie

Je hebt recht op compensatie, tenzij:

  • De annulering eerder dan twee weken voor de geplande vertrektijd is medegedeeld;
  • De annulering tussen 14 en 7 dagen voor de geplande vertrektijd is medegedeeld en er een andere vlucht naar de eindbestemming wordt aangeboden. Deze andere vlucht mag dan niet eerder dan 2 uur voor de geplande vertrektijd vertrekken en niet later dan 4 uur na de geplande aankomsttijd op de eindbestemming zijn aangekomen;
  • De annulering minder dan 7 dagen voor de geplande vertrektijd is medegedeeld en er een andere vlucht naar de eindbestemming wordt aangeboden. Deze andere vlucht mag dan niet eerder dan 1 uur voor de geplande vertrektijd vertrekken en niet later dan 2 uur na de geplande aankomsttijd op de eindbestemming zijn aangekomen.

 

Voorbeeld

Je vertrekt met KLM van Amsterdam Schiphol naar New York JFK Airport. Dit is een vlucht van ruim 5.500 kilometer. De vlucht wordt last minute geannuleerd en geen vervangende vlucht kan worden aangeboden voor de komende dagen. Op basis van EC 261/2004 voldoe je aan alle voorwaarden en heb je recht op €600 compensatie.

 

Compensatie 50% verlaagd

De luchtvaartmaatschappij mag de compensatie met 50% verlagen indien er een andere vlucht naar de eindbestemming wordt aangeboden en die aankomsttijd niet afwijkt van de hieronder genoemde gevallen.

  • Niet meer dan 2 uur bedraagt voor 1.500 kilometer of minder.
  • Niet meer dan 3 uur bedraagt voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer en voor alle andere vluchten tussen de 1.500 en 3.500 kilometer.
  • Niet meer dan 4 uur bedraagt voor alle vluchten die niet onder de eerste twee categorieën vallen.

 

Buitengewone omstandigheden

Als er sprake is van annulering die het gevolg is van een buitengewone omstandigheid, is een luchtvaartmaatschappij niet verplicht om de compensatie te betalen.

Buitengewone omstandigheden zijn omstandigheden die ondanks het nemen van maatregelen, niet voorkomen hadden kunnen worden. Hierbij valt te denken aan stakingen, noodweer, terrorisme of de politieke situatie in het land van aankomst. Technische problemen aan het vliegtuig vallen hier niet onder en blijven voor rekening van de luchtvaartmaatschappij

 
 
Deze site maakt gebruik van cookies. Door claim24.nl te gebruiken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.    Accepteer