Vluchtschema gewijzigd

De vakantie is geboekt, je bent er helemaal klaar voor. Maar dan verandert de luchtvaartmaatschappij plotseling je vluchtschema. Met een wijziging in het vluchtschema heb je mogelijk ook recht op compensatie. Luchtvaartmaatschappijen mogen de vlucht 14 dagen vóór het geplande vertrek wijzigen. Het is alleen vaak zo dat de luchtvaartmaatschappij nog steeds binnen 14 dagen van vlucht verandert. In dit geval heb je recht op compensatie. 

 

Claim Nu

 

Recht op compensatie

Of je recht hebt op compensatie hangt af van wanneer je op de hoogte bent gesteld van de wijziging van het vluchtschema en van het aantal uren dat je vlucht is gewijzigd met betrekking tot vertrek- en/of aankomsttijden.

 

  • Je bent minder dan 7 dagen voor het geplande vertrek van de oorspronkelijke vlucht op de hoogte gesteld van de vluchtwijziging en je nieuwe vlucht vertrekt 1 uur vóór de geplande vertrektijd of arriveert 2 uur later dan de geplande aankomsttijd van de oorspronkelijke vlucht.
  • Je werd op de hoogte gebracht van de wijziging van de vlucht tussen 2 weken en 7 dagen vóór de geplande vertrektijd en je nieuwe vlucht vertrekt 2 uur vóór de geplande vertrektijd of arriveert 4 uur later dan de geplande aankomsttijd van de oorspronkelijke vlucht.

 

Voorbeeld

Vier dagen voor uw vertrek met Lufthansa van Amsterdam naar Moskou krijg je een bericht van Lufthansa dat je vlucht een dag eerder vertrekt. In dit geval ben je 7 dagen of minder voor de geplande vertrektijd op de hoogte gesteld en vertrekt je nieuwe vlucht minstens 1 uur eerder. Je hebt dus recht op compensatie. Je hebt recht op een vergoeding van € 400, - omdat de afstand tussen 1.500 en 3.500 kilometer ligt.

 

Het compensatiebedrag

Het compensatiebedrag wordt bepaald door de afstand van de vlucht. De ticketprijs heeft geen invloed op het bedrag van je compensatie. Volgens EU-verordening 261/2004 wordt de vergoeding als volgt bepaald:

 

Vlucht afstand Vertragingstijd 

Hoogte compensatie 

  < 1.500 km

0 - 3 uur

Geen compensatie

3 - 4 uur

€ 250

4+ uur

€ 250

Tussen 1,500 en 3,500 km

0 - 3 uur

Geen compensatie

3 - 4 uur

€ 400

4+ uur

€ 400

  > 3.500km

0 - 3 uur

Geen compensatie

3 - 4 uur

€ 300

4+ uur

€ 600

 

Extra kosten gemaakt?

Je hebt jouw hotel al geboekt, vervoer geregeld en de hele reis uitgestippeld. Deze kosten zijn al op voorhand gemaakt. Het kan ook zijn dat je extra kosten maakt vanwege de vluchtveranderingen, bijvoorbeeld een extra hotelovernachting als je vlucht een dag later vertrekt. Wie betaalt deze extra kosten? Claim24 kan je helpen deze kosten terug te vorderen bij de luchtvaartmaatschappij. Het is belangrijk dat je al het bewijs van de extra kosten die zijn gemaakt als gevolg van een nieuwe vlucht bewaard. 

 
 
Deze site maakt gebruik van cookies. Door claim24.nl te gebruiken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.    Accepteer